Beton Cire

Beton cire is vooral in de afgelopen jaren een zeer populaire stucvorm geworden, maar wist u dat de oude Grieken en Romeinen het al gebruikten? Dit materiaal vormde toen de basis voor het bouwen van viaducten en bruggen. Tegenwoordig wordt het stucwerk vooral gebruikt voor in de badkamer en de keuken aangezien het slijt- en watervast is en daarnaast makkelijk te onderhouden is. Zo bent u altijd verzekerd van een hygiënisch en stijlvol geheel.

Toepassing

Beton cire heeft een cementbasis waardoor het zeer sterk is. Na het aanbrengen wordt er een coatinglaag overheen aangebracht ter bescherming. Door deze coating en de hygiënische eigenschappen wordt het stucwerk ook wel eens gebruikt als aanrechtblad. Tevens kan het gebruikt worden op vloeren, wanden en zelfs douches.

Onderhoud

Het onderhouden van beton cire is zeer gemakkelijk. Het is naadloos waardoor u geen last heeft van vochtige voegen waarin schimmel kan groeien en de coating zorgt ervoor dat vocht niet in het stucwerk kan trekken. Het is echter wel aan te raden om vocht meteen af te nemen met een doek zodat er geen kans ontstaat dat het vocht de beschermingslaag aantast.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Beton cire in uw interieur? Neem dan contact met ons op.