Coatingvloer

Coatingvloeren zijn gegoten vloeren bestaande uit een primerlaag, een afwerklaag en een toplaag. Doordat de coatingvloer gegoten is lijkt deze veel op een gietvloer, maar er zijn wel degelijk verschillen. De lagen van de coatingvloer zijn namelijk een stuk dunner dan de lagen van de gietvloer waardoor het minder tijd kost om te laten drogen en er minder materiaal wordt gebruikt. Wanneer u op zoek bent naar een mooie gegoten vloer in een ruimte waarvan de eisen aan de vloer minder hoog zijn (bijvoorbeeld een slaap- of studeerkamer) is een coatingvloer een goede optie.

Het aanbrengen van de coatingvloer

De coatingvloer kan worden aangebracht op praktisch elke ondergrond, mits deze goed droog en vetvrij is. Tevens kunnen de coatingvloeren in elke kleur naar wens worden gegoten en worden afgewerkt met een zijdeglans of matte toplaag.

Onderhoud van de coatingvloer

De coatingvloer is in onderhoud een gemakkelijke vloer. De vloer heeft een dichte structuur waardoor hij makkelijk te stofzuigen of dweilen is en heeft verder geen onderhoud nodig. Net als bij de gietvloer kunnen ook strepen van schoenzolen makkelijk worden verwijderd met een doekje.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van coatingvloeren bij u thuis of uw werkruimte? Neem dan contact met ons op.