1. Home > Epoxy gietvloer

Epoxy gietvloer

Neem contact op

Epoxy gietvloer heeft in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Dit is goed te zien in de woonbladen die steeds vaker inspirerende gietvloeren afbeelden. Wat CMI betreft is dit volledig terecht, want het hebben van een gietvloer heeft een hoop voordelen. Er zijn twee soorten gietvloeren waar u uit kunt kiezen: de epoxy gietvloer of de PU gietvloer. Hierbij meer informatie over de epoxy gietvloer!

Wat is epoxy?

Epoxy is een kunststof polymeer. Dit materiaal wordt gewonnen uit aardolie. Een eigenschap van epoxy is dat deze heel hard is en bestand is tegen chemicaliën. Daarom worden deze vloeren veel toegepast in de industrie, bijvoorbeeld in garages en fabrieken. Daarnaast wordt het ook in woningen toegepast, bijvoorbeeld in woonkamers en badkamers. Bovendien wordt het ook veel gebruik in coatings.

epoxy gietvloer

Voordelen van een epoxy gietvloer

 • Korte droogtijd
 • Zwaar belastbaar
 • Uitvoerbaar met vloerverwarming
 • Makkelijk te reinigen en zeer hygiënisch
 • Bestendig tegen bacteriën en chemicaliën
 • In vele kleuren en uitvoeringen toepasbaar

De prijs van een epoxy gietvloer

In tegenstelling tot een pu gietvloer, heeft de epoxy vloercoating een (zeer) hard oppervlak. Epoxy wordt daarom ook vaak toegepast als showroomvloer, badkamervloer of winkelvloer. Epoxy is zeer slijtvast en tot wel 50 jaar kleurvast. Omdat de epoxy vloer slijt- en kleurvast is, heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Het is dus zo goed als onderhoudsvrij. De epoxy vloer prijs m2 is een éénmalige investering, waar u een heel leven lang plezier van kunt hebben.

epoxy vloer in een woning aangebracht.

Epoxy gietvloer kleuren

Omdat de epoxy gietvloer zo lang meegaat, is het belangrijk om de goede kleur uit te kiezen. De betonlook komt u natuurlijk zeer vaak tegen. Daarnaast zijn er meer egale en rustige kleuren verkrijgbaar. Qua kleuren kunt u bij epoxy coatingvloeren denken aan aardetinten en grijstinten. Uiteraard adviseren onze specialisten u graag bij het maken van een keuze.

Onze specialiteit

Creative Minds International (CMI) is veelvuldig gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Onze klanten in binnen- en buitenland herkennen de onmiskenbare CMI kwaliteit in één oogopslag. Tot het kleinste detail naar wens gecreëerd. Dagelijks passen wij onze creativiteit toe in het realiseren van uiteenlopende vloer- en wandprojecten. Wij verzorgen daarbij het stucwerk en het schilderwerk. Bekijk onze projecten voor meer inspiratie.

het aanbrengen van een epoxy coatingvloer

De mogelijkheden van een epoxy gietvloer

De specialisten van CMI adviseren u graag op het gebied van epoxy vloercoating. Epoxy vloeren zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor de badkamer, omdat het glad kan worden als er vocht op komt. Ze worden daarentegen weer vaak toegepast in garages en andere bedrijfsruimtes. Wij adviseren u graag op het gebied van kleur en toepassing. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Droogtijd epoxy vloer

De droogtijd van een epoxy vloercoating is ongeveer 36 uur. Na deze tijd is de vloer volledig uitgehard en kunnen de werkzaamheden op deze vloer hervat worden. Ook kunnen er dan weer spullen op de vloer gelegd worden, zoals machines en tafels. De droogtijd van een epoxy gietvloer is in tegenstelling tot andere gietvloeren wat korter, omdat deze vloer minder lagen heeft.

Epoxy gietvloer laten leggen?

Bent u overtuigd van de vele voordelen die een epoxy gietvloer voor u kan hebben? Kies dan voor CMI Wall & Floor. Wij zijn de specialist op het gebied van deze unieke vloeren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte. Deze is geheel gratis. Heeft u vragen over de mogelijkheden, eigenschappen of prijzen van deze vloerafwerking? Dan kunt u natuurlijk ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op
 • Zeer hard oppervlak
 • Tot wel 50 jaar kleurvast
 • Geschikt voor autoshowrooms, bouwmarkten en garages
 • Heeft vaak een hoogglans afwerking
 • Zeer makkelijk in onderhoud