1. Home > Gietvloer

Gietvloer

Neem contact op

Heeft u plannen om een gietvloer te laten leggen? Dan is het belangrijk dat u voor een deskundig bedrijf kiest als CMI Wall & Floor desgin. Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten gietvloeren en andere varianten voor het uniek afwerken van woningen en kantoorgebouwen. Bijvoorbeeld speciaal stucwerk en microtopping. Graag leggen wij u alles uit over deze speciale manier van vloerafwerking.

betonlook gietvloer

Wat is een gietvloer precies?

Gietvloeren zijn, door de aandacht die het krijgt van o.a. televisie, heel erg populair bij jonge mensen die net een nieuw huis hebben gekocht. Maar ook mensen die na jaren een nieuwe inboedel willen kiezen steeds vaker voor gietvloeren. Een gietvloer kun je zien als een vloeibaar middel dat over de ondervloer heen wordt gegoten. Vaak bestaan deze vloeren uit 4 lagen en zijn ongeveer 3 tot 4 millimeter dik. Verder is het mogelijk om verschillende kleuren en uitstralingen aan de vloer mee te geven. Op deze manier is er voor iedereen een ruime keuze in gietvloeren.

Voordelen

 • De vloer gaat zeker 50 jaar mee
 • De vloer is egaal en strak
 • Héél makkelijk te onderhouden
 • Ideaal om te combineren met vloerverwarming

Soorten gietvloeren

Voor de hedendaagse techniek en ontwikkelingen op het gebied van vloerafwerking,  is de keuze enorm op het gebied van gietvloeren. De vloeren die het meest worden toegepast in woningen en kantoorgebouwen zijn PU gietvloeren en epoxy gietvloeren. Maar er zijn nog veel meer varianten mogelijk. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

gietvloer

Opbouw van de prijs voor een gietvloer

Om de prijs te bepalen voor het leggen van een gietvloer wordt er altijd rekening gehouden met drie variabelen:

 • Arbeidskosten
 • Materiaalkosten
 • Voorrijkosten

Gietvloer prijs

De prijs van een gietvloer wordt, zoals al eerder aangegeven, gebaseerd op verschillende punten. Om te beginnen ligt de prijs van een gegoten vloer gemiddeld hoger dan andere soorten vloeren. Daarnaast is het sóórt vloer ook bepalend voor de prijs. De goedkoopste variant is steentapijt. De uitstraling van deze vloer wordt gecreëerd door het toevoegen van kleine steentjes of fijn grind. Vervolgens kun je kiezen voor een vloer gemaakt van epoxyhars. Dit wordt ook wel omschreven als een kunsthars en is in meerdere kleuren toepasbaar. Maar bijvoorbeeld ook met bepaalde effecten die ervoor zorgen dat de vloer echt een unieke uitstraling krijgt. De duurste variant is de PU gietvloer. Deze variant van vloerafwerking geeft woningen en kantoorgebouwen het designvolle en strakke uitstraling waarmee de vloer geassocieerd wordt. Een PU gietvloer is een zachter materiaal en is veel meer buigzaam dan een epxoy gietvloer.

Reparatie

Het kan voorkomen dat er schade ontstaat aan de gietvloer. Ook hiervoor bieden wij de beste oplossing. Meer over onze reparatie werkzaamheden lees je hier.

gietvloer in woonkamer

Gietvloer laten leggen?

Bent u overtuigd van de voordelen die je in huis haalt door te kiezen voor een gietvloer? Laat u dan adviseren door een specialist als CMI Wall & Floor design. Wij zijn een bedrijf dat erkend is door vele mensen voor het leggen van verschillende soorten gegoten vloeren. Nog niet overtuigd? Bekijk dan onze projecten. Of neem vrijblijvend contact met ons op. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@cmnt.nl of direct te bellen naar 06-13652303.

Neem contact op
 • Makkelijk schoon te houden
 • Zeer slijtvast
 • In diverse kleuren te verkrijgen
 • Goed te combineren met vloerverwarming