1. Home > Gietvloer > ESD Vloer

ESD Vloer

Neem contact op

Een ESD vloer is een vloer die vaak wordt toegepast in operatiezalen en computerruimtes. Wilt u direct een vrijblijvende offerte ontvangen voor het leggen van deze gietvloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of lees gerust verder over de unieke eigenschappen van deze gietvloer. Wij leggen het graag aan u uit.

esd vloer

Wat is een ESD vloer?

Een ESD vloer is dus een vloer dat vaak wordt gebruikt in ziekenhuizen, computerruimtes en als fabrieksvloer. Dit komt door een unieke eigenschap van de vloer. ESD bestaat namelijk uit een primer en verschillende tussenlagen die geleidend zijn. Dit is allemaal op basis van epoxy of polyurethaan. Doordat de vloer geleidend is, is dit een stuk veiliger voor mensen wanner er wordt gewerkt met apparatuur met hoge spanning. Vandaar dat deze vloer vaak wordt toegepast in dit soort ruimtes.

Hoe wordt een ESD vloer gelegd?

Voor een ESD vloer is het belangrijk dat de vloer wordt gelegd om een vlakke ondergrond. Ook moet deze geheel stofvrij zijn om de voordelen van deze gietvloer goed tot zijn recht te laten komen. Vervolgens, wanneer dit nodig is, geschuurd en geëgaliseerd. Hierdoor kunnen er meerdere tussenlagen worden toegevoegd. Deze tussenlagen bevatten stroom geleidende elementen. Wanneer er wordt gewerkt met apparaten waar hoge spanning vanaf komt, is dit wel zo veilig voor de gebruikers. Ook plaatsen wij strips, gemaakt van koper, die er voor zorgt dat de elektriciteit direct naar de grond wordt geleid.

Kleuren en afwerking

  • In diverse kleuren toepasbaar
  • Mogelijkheid om anti-slip aan te brengen
  • 1 tot 5 mm dik

ESD vloer laten leggen?

Heeft een ESD vloer meerwaarde woor uw woning of bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Indien u graag meer informatie nodig heeft over de eigenschappen, mogelijkheden of prijzen, dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Neem contact op
  • Geheel naadloos
  • Volledig kras- en slijtvast
  • Makkelijk schoon te maken
  • Bestendig tegen hoge temperaturen