Houten vloer

Bij CMI bieden we ook prachtige houten vloeren aan. Een houten vloer is een uitstekende keuze, aangezien deze veel karakter geeft aan een ruimte en erg lang mee gaat. De vloeren kunnen op diverse manieren worden gelegd (denk aan een visgraat motief) en zijn in verschillende soorten hout leverbaar. Elke houtsoort heeft zijn eigen karakteristieke kleur waardoor een houten vloer altijd goed aansluit op uw interieur.

Onze houten vloeren zijn gemaakt van het beste kwaliteit massief hout en worden met de hand gelegd door onze specialisten. Aangezien elke vloer wordt gelegd naar uw persoonlijke wensen kunt u het beste voor alle mogelijkheden en een prijsopgave naar onze showroom komen. Vergeet niet vooraf even een afspraak te maken zodat u verzekerd bent van advies van een van onze specialisten.

Wat zijn de voordelen van een houten vloer?

  • Hout is een natuurproduct. Dat wil zeggen dat houten vloeren altijd uniek zijn doordat de kleur en de nerven in het hout dat ook zijn.
  • Hout is een warme materiaalsoort en kan deze warmte goed tot zijn recht laten komen in elk interieur. Het voegt karakter toe aan een ruimte en zorgt voor, afhankelijk van de afwerking, een rustieke of klassieke sfeer.
  • De vloer heeft een hoge isolatiewaarde en is zeer sterk.
  • Beschadigingen in een houten vloer zijn eenvoudig te repareren door een specialist, dus in combinatie met het juiste onderhoud gaat de vloer jarenlang mee!

Wat zijn de nadelen van een houten vloer?

  • Een vloer van hout is gemaakt van een natuurproduct. Dat betekent dat de vloer gaat werken. Werken wil zeggen dat de vloer krimpt (bij droogte) en uitzet (bij warmte en vocht). Bij het leggen wordt hier uiteraard rekening mee gehouden zodat de vloer genoeg ruimte krijgt en u er geen last van ondervindt.

Zou u graag meer informatie willen over de mogelijkheden van een houten vloer in uw ruimte? Kom dan gerust eens naar onze showroom in Volendam. Hier kunt u de vloeren bekijken en geven we u graag persoonlijk advies.