Stucwerk

Naast al ons speciaal stucwerk is traditioneel stucwerk uiteraard ook een van onze bezigheden. Wij leveren diverse soorten stucwerk voor alle ondergronden van muren en plafonds. De meest bekende soorten zijn spackspuiten, sauzen, sierpleister en speciaal stucwerk. Voor elke soort geldt een andere werkwijze en daarom kunt u voor een volledig advies het beste contact met ons opnemen of een keer langskomen in onze showroom.

Spackspuiten

Spackspuiten is de goedkoopste vorm stucvorm. Dat komt doordat het spuiten van de stuclaag met een spuitmachine wordt gedaan wat veel tijd oplevert voor de stucadoor. Meestal wordt dit soort stucwerk in twee lagen gespoten, de meslaag en de afkorrellaag. De eerste laag maakt de ondergrond egaal en de laatste laag zorgt voor een korrelachtige structuur op uw muren. Spackspuiten kan in elke kleur die u wenst worden aangebracht waardoor schilderen overbodig wordt. Dat betekent dat u voor een relatief lage prijs kwalitatief goed stucwerk heeft dat u niet meer hoeft te schilderen.

Behangklaar maken

Behangklaar stucwerk wordt vooral aangebracht op muren die niet egaal zijn, zodat er na het stucen een laagje verf of een behang overheen kan. Ook betegelde of gemetselde muren worden veelal op deze manier gestuct. Vaak wordt op deze muren een raaplaag aangebracht van gips die de oneffenheden in de muur opvult zodat de muur weer egaal wordt.

Sierpleister

Men kiest voor sierpleister als er een decoratieve afwerking gewenst is. Dit soort stucwerk kwam vroeger al veel voor op plafonds in herenhuizen en kastelen. Het aanbrengen van sierpleister vereist veel vakmanschap en kan dus niet aan iedereen worden uitbesteed. Sierpleister is een zeer sterke stuc en kan in elke gewenste kleur en structuur worden aangebracht.

Schuurwerk

Als u een vochtige ruimte zoals de badkamer wilt laten stucen is schuurwerk een goed optie. Deze vorm van stucwerk wordt vaak aangebracht in decoratieve cirkels en heeft een licht korrelstructuur doordat het materiaal wordt gemengd met fijne zandkorrels. Dit soort stuc is zeer goed bestand tegen vochtige omstandigheden.

Speciaal stucwerk

Wilt u een unieke uitstraling van uw wanden of vloeren? Neem dan eens een kijkje op onze pagina voor speciaal stucwerk. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in Beton ciré, tadelakt en official partner van cement design. Voor alle speciale verzoeken kunt u contact met ons opnemen. Met onze kennis en enthousiasme voor het vak kunnen wij al uw dromen op het gebied van stucwerk uit laten komen!