Tadelakt

Tadelakt is een traditionele stucsoort afkomstig uit Marokko. Berbers hebben het traditionele stucwerk vroeger geïntroduceerd in Europa en het is sindsdien zeer geliefd. Tadelakt bestaat onder andere uit hydraulische kalk die wordt gewonnen uit de verbranding van kalksteen. De verbranding zorgt ervoor dat de kalk lucht- en waterhardende eigenschappen heeft. Doordat dit kwalitatieve en bijzondere materiaal als het ware wordt ingewreven op de muur vormt het een waterdicht geheel die ademend en stootvast is. Hierdoor is tadelakt een zeer geschikte stucmethode voor de badkamer en wellness ruimtes zoals Oosterse hammams.

Onderhoud van tadelakt

Tadelakt is zeer goed te onderhouden. Met de juiste milde reinigingsmiddelen en een zachte doek of spons kunt u het stucwerk gemakkelijk schoonmaken. Het stucwerk moet om de vier a vijf jaar worden behandeld met een speciale zeep om het stucwerk in optimale balans te houden.

Duurzame kwaliteit

Het uiterlijk van tadelakt kan het beste worden omschreven als een gemelangeerde muur met een rustgevend effect. Door de goede eigenschappen van het materiaal is tadelakt een zeer duurzame vorm van stucwerk. Hierdoor kunt u er en lange tijd van genieten. Bij Creative Minds International staat kwaliteit en vakmanschap voorop. Wij zijn dan ook het eerste bedrijf in Europa die 6 jaar garantie geeft op waterdichtheid, dus ook op tadelakt. Voor meer informatie over onze garantievoorwaarden gaat u naar de garantie pagina.